Hvad er ernæringsterapi?

Ernæringsterapi tager primært udgangspunkt i kostens helbredende effekt til at afhjælpe og forebygge funktionsforstyrrelser i krop og sind

Ofte er det netop nedsat funktionsevne i – for eksempel fordøjelsessystemet, som er den underliggende årsag til symptomer helt andre steder i kroppen. Det kan vise sig som hovedpine, træthed, hudproblemer, overfølsomhed, gigt- og andre inflammatoriske lidelser – og meget andet.

Som ernæringsterapeut fokuserer jeg på sammenhængen mellem ernæring, livstil, sundhed og sygdom

Når du kommer hos mig, søger jeg derfor de underliggende årsager til, hvorfor du har det som du har det. Det betyder, at jeg går bag om dine symptomer for at finde frem til, hvilke ubalancer vi skal arbejde med, så du kan få det bedre.

Udover at regulere kost og næringsstoffer, arbejder jeg med udvalgte livstilsparametre såsom din historie, hverdag, fordøjelse, aktivitetsniveau, søvn og energi, værdier, stressniveau og psykosociale forhold. Kosten er nemlig sjældent den eneste årsag til gener og sygdom.

Derfor bygger ernæringsterapi ikke på en standarddiætbehandling, men derimod på en skræddersyet plan, nøje afstemt efter dine individuelle behov og problemområder.

En mærkbar forskel

Det overordnede mål er, at du bliver en stærkere og sundere udgave af dig selv. At du får forbedret din livskvalitet og opnår en højere grad af energi og velvære.

Jeg lover ikke at du kan spise dig rask, men jeg lover dig, at du vil kunne mærke en forskel.

Kontakt mig og lad os finde ud af, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Uddannelsen til ernæringsterapeut på CET er en 3-årig uddannelse baseret på et solidt naturvidenskabelig fundament. Uddannelsen omfatter udover viden om kost- og næringsstoffers rolle i funktionsregulering også undervisning i bl.a. biokemi, mikro- og makronæringsstoffer, mangler, kilder og optagelse, omsætning og afgiftning samt terapeutrollen. Det er desuden et adgangskrav på uddannelsen, forud at have bestået en eksamen i anatomi, fysiologi og sygdomslære. Uddannelsen tager udgangspunkt i
funktionel medicin, som er en medicinsk fagretning udviklet i USA på The Institute for Functional Medicine (IFM).

Scroll til toppen