Hvad er ernæringsterapi?

Ernæringsterapi tager primært udgangspunkt i kostens helbredende effekt for at afhjælpe og forebygge sygdom og ubalancer i krop og sind

Som ernæringsterapeut fokuserer jeg på sammenhængen mellem kost, livstil, sundhed og sygdom

Når du kommer hos mig, søger jeg derfor de underliggende årsager til, hvorfor du har det som du har det. Det betyder, at jeg går bag om dine symptomer for at finde frem til, hvilke ubalancer vi skal arbejde med, så du kan få det bedre. Ofte kan problemer i eksempelvis fordøjelsessystemet være en underliggende årsag til symptomer et helt sted i kroppen såsom træthed, hovedpine, hudproblemer, overfølsomhed, gigtsymptomer og andre inflammatoriske lidelser – ja og meget andet.

Udover at regulere kost og næringsstoffer, arbejder jeg med udvalgte livstilsparametre såsom din historie, hverdag, fordøjelse, aktivitetsniveau, søvn og energi, værdier, stressniveau og psykosociale forhold. Kosten er nemlig sjældent den eneste årsag til gener og sygdom.

Derfor bygger ernæringsterapi ikke på en standarddiætbehandling, men derimod på en skræddersyet plan, nøje afstemt efter dine individuelle behov og problemområder.

Og det uanset om du kommer til mig med problemer i forbindelse med overgangalderen, ønsker at styrke din krop før under eller efter et brystkræftforløb, har en diagnose med gener, du ønsker at afhjælpe, vil tabe dig i vægt eller kort og godt ønsker at optimere din livsstil og få en stærkere og sundere krop.

En mærkbar forskel

Det overordnede mål er, at du bliver en stærkere, sundere og evt, slankere udgave af dig selv.

At du får forbedret din livskvalitet og opnår en højere grad af velvære.

Jeg lover dig, at du vil kunne mærke en forskel.

Kontakt mig og lad os finde ud af, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Uddannelsen til ernæringsterapeut på CET er en 3-årig uddannelse baseret på et solidt naturvidenskabelig fundament. Uddannelsen omfatter udover viden om kost- og næringsstoffers rolle i funktionsregulering også undervisning i bl.a. biokemi, mikro- og makronæringsstoffer, mangler, kilder og optagelse, omsætning og afgiftning samt terapeutrollen. Det er desuden et adgangskrav på uddannelsen, forud at have bestået en eksamen i anatomi, fysiologi og sygdomslære. Uddannelsen tager udgangspunkt i
funktionel medicin, som er en medicinsk fagretning udviklet i USA på The Institute for Functional Medicine (IFM).

Scroll to Top